Koffietafel dementie

De koffietafels worden georganiseerd voor personen met dementie en hun familie die binnen het gezin met dementie in contact komen. Allerlei ervaringen en tips komen aan bod voor omgang met een veranderende persoonlijkheid door dementie. Een blik achter de schermen van het evoluerende brein door de ziekte langsheen alle fases.


Er staan tijdens het jaar 2023 een groot aantal koffietafels op de agenda!

 

Maandag 3 april

Thema: wie zorgt voor de mantelzorgers?

Je kan pas goed voor de ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt.

Dit is een wijsheid die velen kennen maar waar in de drukte van elke dag vaak weinig tijd voor vrij is. We nemen er taken bij en zinvolle dagbestedingen of hobby’s worden vaak geannuleerd. Dit zorgt er net voor dat we soms uit balans geraken. Tijdens deze koffietafel staan we rond dit thema  stil en dragen we op onze manier ook zorg voor de mantelzorger.

 

Maandag 19 juni

Thema: Op wandel

We starten met een nieuw concept. Dat de natuur helend kan werken weten we al langer maar soms ontbreekt de tijd en de energie om dit te doen.

Daarom gaan we tijdens deze koffietafel met alle mantelzorgers samen op stap. We maken een korte wandeling met een uitgebreide pauze. Bij slecht weer zal een alternatief programma voor binnen worden voorzien.

Gaan jullie mee op pad?

 

Maandag 28 augustus

Thema: Café Support

Zorgen voor een familielid met dementie betekent keuzes maken waar de persoon met dementie zelf niet altijd achterstaat. Vb. hulp inschakelen, dingen verstoppen,… Na het succes van de vorige jaren staan we tijdens deze koffietafel opnieuw stil bij deze gevoelens en wat nu het goede doen is. Onder begeleiding van Mevr. Aleidis Carlier.

 

Maandag 16 oktober

Thema: Film

Dementie is een wereldwijde ziekte. Dit maakt dat er hierover ook prachtige films gemaakt zijn. We kiezen er een mooie en realistische film uit en bekijken deze samen.

Nadien is er ruimte voor reflectie.

 

Maandag 18 december

Kerstfeest

Elk jaar nodigen we elke mantelzorger en zijn familie uit op ons Kerstfeest.

Deze keer op 18 december.

Inschrijven is uitzonderlijk verplicht.

 

Alle koffietafels gaan telkens door van 14u tot 16 u in het restaurant van het Lokaaldienstencentrum Ter Deeve, Bonestraat 24 te Meulebeke.

De koffietafels zijn gratis en er hoeft niet op voorhand ingeschreven te worden.