Een nieuw gebouw, temidden het groen en dicht bij het centrum van Meulebeke

Het gebouwencomplex, waar een investering van meer dan € 21 miljoen mee gepaard ging, bestaat uit twee woonhuizen – het Oosterhuis en het Westerhuis – waarbij elk woonhuis uit verschillende woonwijken bestaat waar 10 tot 15 bewoners samen leven volgens het principe van kleinschalig wonen. In totaal zijn er 150 plaatsen waarvan 5 zorgverblijven voor echtparen met een zorgbehoevende partner. Dat laatste is een nieuwe dienstverlening in de regio en speelt in op een concrete behoefte die bij heel wat echtparen leeft.


Het gloednieuwe woonzorgcentrum De Zonnewende is dus opgebouwd uit twee woonhuizen (Ooster- en Westerhuis) met telkens kleinschalige wooneenheden met  een persoonskamers afgewerkt in hoog waardige materialen en met oog voor alle comfort. Daarnaast is er ook het kortverblijf voor ouderen, Brevis. In Brevis wordt dezelfde zorg- en dienstverlening van het woonzorgcentrum voorzien waarbij men focust op een terugkeer naar huis om daar opnieuw zelfstandig te kunnen wonen. Maar er is ook het dagverzorgingscentrum Dima en een aantal zorgverblijven voor echtparen waarvan 1 partner zorgbehoevend is, er is een dierenpak én een belevingstuin. Nieuw is ook ‘Reactivatie’, een bewegings- en therapieruimte waar 55-plussers fit kunnen blijven. En, niet te vergeten, het cafetaria en bistro ‘Bèrelekker’ is een open ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is!

Wist je dat het nieuwe gebouw is uitgewerkt volgens het ‘Healing Environment’ - concept? Zo zijn het volledige gebouw en alle buitenterrassen op het zuiden georiënteerd. De grens tussen binnen en buiten vervaagt door de aanwezigheid van natuurelementen binnen (bijv. een moswand en wandstickers met natuurelementen) en de gangen die steevast uitmonden op een raam met blik naar buiten.

Ook licht en kleuren spelen een belangrijke rol. Boven elk bed is er dimbaar licht voorzien en in elke kamer heb je de mogelijkheid om zelf de lichtintensiteit

van het buitenlicht te bepalen aan de hand van zonnewering-screens.

Wil je alles weten over De Zonnewende? Contacteer ons voor meer informatie of download hier de brochure ‘De Zonnewende’.