Koffietafel dementie

De koffietafels worden georganiseerd voor personen met dementie en hun familie die binnen het gezin met dementie in contact komen. Allerlei ervaringen en tips komen aan bod voor omgang met een veranderende persoonlijkheid door dementie. Een blik achter de schermen van het evoluerende brein door de ziekte langsheen alle fases.


12 februari: Liefde is… samen dementie draagbaar houden

Samen dementie draagbaar houden, betekent geduldig en empathisch zijn, maar ook elkaars lasten delen in de ‘stormachtige’ momenten. Liefde is de kracht die je in staat stelt om samen de uitdagingen van dementie te dragen en te overwinnen.

 

22 april: Café support  

Zorgen voor een familielid met dementie betekent keuzes maken waar de persoon met dementie zelf niet altijd achterstaat vb. hulp inschakelen, dingen verstoppen,… Na het succes van de vorige jaren staan we tijdens deze koffietafel opnieuw stil bij deze gevoelens en wat nu het goede doen is. Onder begeleiding van Mevr. Aleidis Carlier.

 

17 juni: Hoe positief in het leven staan, ook als mantelzorger? 

Tijdens deze koffietafel wordt er dieper ingegaan op hoe positief in het leven staan, ook als mantelzorger. Hiervoor verwelkomen we graag Isolde Willems, positivologe als spreekster op onze koffietafel.

 

26 augustus: Koffietafel op wandel

Na het succes van vorig jaar, gaan we tijdens deze koffietafel terug met alle mantelzorgers samen op stap.  Ook jouw familielid met dementie is welkom. We maken een korte wandeling met een uitgebreide pauze. Bij slecht weer zal een alternatief programma voor binnen worden voorzien.

Gaan jullie terug mee op pad?

 

14 oktober: Zorg voor zorgenden

Een mantelzorgers is iemand die zich belangeloos inzet voor een familielid, buur of kennis die zorgbehoevend is. Wat helpt om in de zorg vol te houden? Graag verwelkomen we hierbij Daisy Dequidt als spreekster, zij is werkzaam als psychologe en coördinator dementie en ethiek binnen De Zonnewende.

 

16 december: Kerstfeestje

Elk jaar nodigen we elke mantelzorger en zijn familie uit op ons Kerstfeest.

Dit jaar zal dit doorgaan op maandag 16 december.

Laten we samen klinken op het nieuwe jaar.

Inschrijven is uitzonderlijk verplicht.

 

Alle koffietafels gaan telkens door van 14u tot 16 u in het restaurant van het Lokaaldienstencentrum Ter Deeve, Bonestraat 24 te Meulebeke.

De koffietafels zijn gratis en er hoeft niet op voorhand ingeschreven te worden.